Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Στο μικρής διάρκειας αυτό βιντεάκι θα δείτε το Λευκιμμιώτικο χορευτικό συγκρότημα ΦΑΕΘΩΝ σε μία εμφάνισή του στο φολκλορικό φεστιβάλ Κέρκυρας. Είναι κατεβασμένο από το youtub. Αναζητάμε μιά πιό ολοκληρωμένη κόπια. Όχι για να δειχθούμε αλλά για να τιμήσουμε την προσπάθεια, τον μόχθο και την προσφορά τόσων ανθρώπων, κυρίως νέων. Με την παρουσία και δράση των ΜΑΤ όμως στην Λευκίμμη και τα τραγικά συμβάντα που μοιάζουν να μην έχουν τέλος, που όρεξη για χορό και γλέντι. Μαυρίλα και κατήφεια παντού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χαίρεται,

Διάβασα αλλού, ότι γίναν κάποια επεισόδια εκείνη τη μέρα που εσείς εδώ παρουσιάζετε το χορευτικό σας λαϊκό συγκρότημα.

Αληθεύει;

Λευκιμμιώτες για την Λευκίμμη είπε...

Ναι, φυσικά αληθεύει. Την ημέρα εκείνη γίνανε πρωτόγνωρα και τραγικά γεγονότα για την Λευκίμμη, με κορυφαίο γεγονός τον θάνατο της Μαρίας, πανέξυπνης κοινονικοποιημένης και πολύ αγαπητής μας συμπολίτισσας που την μοιραία στιγμή πήγαινε στο σπίτι της και κατέβηκε από το αυτοκίνητο να δεί τι γίνεται. Έγραψα και καταχώρησα το σχετικό κείμενο ΟΣΜΗ ΘΑΝΆΤΟΥ που ίσως σου διέφυγε καθώς και ανάλογο βίντεο (όχι βέβαια ντοκυμαντέρ που μπορείς εύκολα να βρείς παντού) που ανταποκρίνεται νομίζω πλήρως στην τραγικότητα που βιώσαμε και εξακολουθεί να μας πλακώνει. Η ζωή όμως φίλε μου συνεχίζεται. Τα παιίά της Μαρίας πρέπει να παίξουν, να μορφωθούν, να μάθουν χορό κάποια στιγμή να πάνε στην μουσική κ.λ.π. Δεν μου ταιριάζει να διαγκωνίζομαι στη θλίψη με κανέναν, πόσο μάλλον όταν η Μαρία ήταν γειτόνισσά μου και είχα την τύχη να είμαι οικογενειακός φίλος μετέχοντας σε καταπληκτικές μουσικοποιητικές βραδυές που αυτή κι ο άντρας της διοργάνωναν στο σπίτι τους.Σε παρακαλώ μην βάζεις σε αμφισβήτηση την ευαισθησία του καθενός χωρίς να ξέρεις περι αυτού.
Ελπίζω να με καταλάβεις. Ακόμα θέλω να ξέρεις ότι ούτε στην κηδεία παρέστηκα ούτε στα επεισόδια με τα ΜΑΤ μετείχα όπως άλλωστε η συντρηπτική πλειοψηφία των Λευκιμμιωτών. Καί η Μαρία ήταν υπέρ του ΧΥΤΑ όπως και η πλειοψηφία του τόξου: Κρητικά, Βιταλάδες, Ριγγλάδες, Περιβόλι, όχι μόνο γιατί όταν αυτοί διαμαρτύρονταν για την χωματερή οι λοιποί κάνανε την πάπια, αλλά και γιατί φοβούνται ότι αν δεν γίνει ΧΥΤΑ στα Μισοράχια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτός να γίνει στην περιοχή τους.Για ποιό κίνημα λοιπόν μιλάνε κάποιοι; Για να διασκεδάσω αυτήν τους την αγωνία πρότεινα την λύση (Κάθε Δήμος τα σκουπίδια του με εθελοντική διαλλογή στήν πηγή, συμπληρωματική διαλλογή σε διαλεχτήριο του Δήμου και μικρό ΧΥΤΥ)Μπορείς να την διαβάσεις στο: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΛΕΥΚΙΜΜΑΙΩΝ Όπως και στο ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ. Δυστυχώς την πρόταση αυτήν την θάψανε, παρόλο που ψηφίστηκε στην συντονιστική, συρρικνώνοντας έτσι την όποια αντίδραση στον ΧΥΤΑ σε ένα περιορισμένο αριθμό πολιτών με καμία οικολογική και γενικότερη κοινωνική ευαισθησία.Αυτή είναι η δική μου αλήθεια αν σε ενδιαφέρει και γι αυτό παρόλο που έτυχε να είμαιο πρώτος παγκερκυραϊκά που ξεσηκώθηκα κατά της χωματερής και του ΧΥΤΑ, και εξακολουθώ να αγωνίζομαι,ποτέ δεν εισακούσθηκε η γνώμη μου από τα μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού άτομα που ορίζουν και την "συντονιστική" και την ιστοσελίδα ΧΥΤΑ-Λευκίμμης και τα τηλεοπτικά πάνελς κ.λ.π. Αυτή η απομόνωσή μου έγινε με πλήθος αντιδημοκρατικών παραβάσεων και αυτός είναι ο λόγος που με ανάγκασε να φτιάξω αυτό το blog.Θα μάθεις πολύ περισσότερα αν με συναντήσεις προσωπικά.Αυτό όμως που με ενόχλησε στο σχόλιό σου και ωφείλω να σου το πώ είναι η ανωνυμία σου.Από ποιόν κρύβεσαι; Σε παρακαλώ την επόμενη φορά να βρείς το θάρρος να είσαι επώνυμος. Σε ευχαριστώ.