Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Μετά από επίμονες προσπάθειες μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά του ΧΥΤΑ, υπερψηφίστηκε με μεγάλη διαφορά ψήφων η πρόταση για ανοιχτές σε όλους συνεδριάσεις και ελεύθερη και ισότιμη συμμετοχή σε αυτές κάθε ενδιαφερόμενου. Εκτιμήθηκε δηλαδή ότι η ορθότητα και μαζικότητα των αποφάσεων και της συμμετοχής των πολιτών στο συλλογικό μας όργανο, έχει μεγαλύτερη σημασία από την ταχύτητα και αμεσότητα αντίδρασης της επιτροπής στα γεγονότα. Έτσι, με την απόφαση αυτή, καταρρέει κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της εγκυρότητας της συλλογικότητας των αποφάσεων. Από κει και πέρα οι οποιεσδήποτε αδυναμίες τόσο της λειτουργίας της Επιτροπής ή των αποφάσεών της, όσο και των προσώπων που κάθε φορά την απαρτίζουν, υπόκεινται στην ευθύνη όλων των Λευκιμμιωτών, που είτε μετέχουν στις συνεδριάσεις και δεν παρατηρούν τις αδυναμίες, είτε τις παρατηρούν αλλά αδυνατούν να πείσουν την πλειοψηφία, είτε, ακόμη χειρότερα, απέχουν των συνεδριάσεων. Αναγνωρίζοντας αυτές τις αδυναμίες, ένα μειοψηφούν σύνολο συμμετεχόντων, προσπαθούμε, με Ιώβεια υπομονή, να τις διορθώσουμε. Πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε σύντομα μόνον με την συμμετοχή όσο το δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού πολιτών. Γι αυτό όχι μόνον δεν αναγνωρίζουμε την λογική της οποιασδήποτε κριτικής, από όσους δεν μετέχουν στις συνελεύσεις, αλλά τις θεωρούμε ύποπτες και εμβόλιμες, που τείνουν να απαλλάξουν τον καθένα από την ευθύνη του, να απαξιώσουν την εγκυρότητα των αποφάσεων, να αποδυναμώσουν και να διαλύσουν το κίνημα των πολιτών κατά του ΧΥΤΑ. Μάταιος κόπος. Επειδή ο κοινός στόχος όλων μας είναι το σταμάτημα των μηχανημάτων στα Μισοράχια, πιστεύουμε η προσέγγιση στον στόχο μας επιτυγχάνεται όσο οι αποφάσεις της Επιτροπής αντιμετωπίζουν με επιτυχία όλα τα προβλήματα, ώστε η συμμετοχή των πολιτών να γίνεται διαρκώς μεγαλύτερη.
Η σίγουρη πιά παύση των εργασιών στα Μισοράχια δεν θα αργήσει και θα γίνει όχι μόνον γιατί το θέλει το σύνολο των μελών της Επιτροπής Αγώνα, αλλά γιατί το απαιτεί η μέγιστη πλειοψηφία των Λευκιμμιωτών τους οποίους η Επιτροπή εκφράζει με την ελεύθερη συμμετοχή όλων και όχι με τις συνωμοτικές πρακτικές με τις οποίες ο ΧΥΤΑ μεθοδεύτηκε.
Η ταχύτητα αναστολής των έργων εξαρτάται πλέον μόνον από την βελτίωση της λειτουργίας της Επιτροπής και βέβαια αυτό εξαρτάται από την όσο το δυνατόν πλουσιότερη και ελεύθερη έκφραση του καθενός που μετέχει. Φυσικά οι αποφάσεις δεν δεσμεύουν κανέναν (εμείς δεν λειτουργούμε ως Τάγμα) και η υλοποίηση των αποφάσεων επαφίεται στην ελεύθερη βούληση του κάθε πολίτη. Οι οποιεσδήποτε διαφοροποιήσεις οφείλουν να είναι ενυπόγραφες και η ευθύνη γι αυτές βαρύνει τον υπογράφοντα. Όσοι όμως διατείνονται ότι πιστεύουν στην Δημοκρατία και την συλλογικότητα, οφείλουν να το αποδεικνύουν στην πράξη και ιδιαίτερα μέσα από διαδικασίες σαν αυτές της Επιτροπής οι οποίες, ποιοτικά τουλάχιστον συγκρινόμενες, δεν συναπαντώνται σε καμία άλλη συλλογικότητα του τόπο μας. ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ και η νίκη μας αυτή δεν θα μείνει ξεκομμένη αλλά θα είναι η αρχή για την κατά μέτωπο αντιμετώπιση του συνόλου των προβλημάτων του τόπου μας.


Λευκίμμη 23/02/2008 Γιώργος Σ. Βλάσσης (Μελισσουργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια: