Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το περασμένο Σάββατο 05 Απρίλη 2008 και ώρα 18:00
στην τακτική συνέλευση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (Σ.Ε.Α.) κατά του ΧΥΤΑ στα Μισοράχια, συζητήθηκε ως αποκλειστικό θέμα η πρόταση της Ομάδας Ανακύκλωσης Απορριμμάτων (Ο.Α.Α.Λ.) για μία άμεση και αποκεντρωμένη διαχείριση με ανακύκλωση στην πηγή και χωριστά κατά Δήμο.
Η συζήτηση διεξήχθη σε άριστες συνθήκες και με απόλυτα Δημοκρατικές διαδικασίες.
Κατά την ψηφοφορία που ακολούθησε η πρόταση της Ο.Α.Α.Λ.
Έτυχε μεγάλης αποδοχής, ως πλαίσιο αρχών επί των οποίων θα επιδιωχθεί η άμεση διαχείριση των απορριμμάτων κατά Δήμο και σε όλο τον Νομό, έως ότου εκπονηθεί ειδική επιστημονική μελέτη αποκεντρωμένης διαχείρισης.
Η πρόταση χαρακτηρίστηκε από την Ο.Α.Α.Λ. ως δυναμικά βελτιούμενη τόσο από παρατηρήσεις συμπολιτών μας όσο και κυρίως από την πρακτική της εφαρμογή.
Επισημάνθηκε η ανάγκη πλατειάς ενημέρωσης, πρώτιστα των συνδημοτών μας και στην συνέχεια όλων των πολιτών του νησιού και των αρμόδιων Αρχών, με σκοπό την παλλαϊκή αποδοχή και στήριξη.
Την ευθύνη ενημέρωσης και αποδοχής της προτεινόμενης λύσης ανέλαβε η Ο.Α.Α.Λ. ως μέλος της Σ.Ε.Α. κατά του ΧΥΤΑ στα Μισοράχια.
Κατόπιν αυτής της πολύ θετικής εξέλιξης, που αποτελεί σταθμό στον αγώνα όλων των Λευκιμμιωτών που αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο του ΧΥΤΑ στα Μισοράχια, η Ο.Α.Α.Λ. ευχαριστεί όλους τους μετέχοντες στη εν λόγω συνεδρίαση της Σ.Ε.Α. και καλεί όλους τους Λευκιμμιώτες να βοηθήσουν στο έργο της, ώστε η λύση του προβλήματος των απορριμμάτων να αποτελέσει ένα ουσιαστικό δώρο από εμάς στις επόμενες γενιές.

Η ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
ΤΩΡΑ Η ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Από την Ομάδα Ανακύκλωσης Απορριμμάτων Λευκίμμης
Τηλ. : 6974918444

2 σχόλια:

ΙΩΑΝΝΑ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ Κ.ΒΛΑΣΣΗ
ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΟΠΟ ΜΟΥ..ΕΙΜΑΙ ΝΕΑ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΙ ΖΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ.ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΣ..ΤΙ ΝΑ ΠΩ;;ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΡΑΞΕΝΟΥΣ,ΓΥΡΩ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΛΥΠΑΜΑΙ..ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΤΕ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ..
ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ,ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ,ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΩ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ..ΕΤΣΙ ΑΓΑΠΗΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΓΑΠΑΩ ΠΑΝΤΑ..ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΤΑΙΒΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ..ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ,ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΑΔΕΡΦΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ..ΙΣΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΖΕΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ Ο ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΟΥ,ΕΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΟΙ ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ..ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΥΦΑΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.ΖΗΛΕΥΩ ΚΙΟΛΑΣ ΔΕ ΤΟ ΚΡΥΒΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ..ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ''ΚΥΡΙΟΙ'' ΝΑ ΚΑΜΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..ΤΟ ΧΩ ΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΩ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ..

Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΙ ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΣΕΠΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΛΑΣΗ..

ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ ΣΤΟ ΦΟΝΟ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ..ΠΟΤΕ!!

ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΙΩΑΝΝΑ..

Λευκιμμιώτες για την Λευκίμμη είπε...

Ιωάννα θα πιστέψεις που δάκρυσα με το σχόλιό σου; Πιό μεστό και τόσο όμορφο... Μπράβω καμάρι μου. Από νέους σαν εσένα παίρνω κουράγιο και αντισταθμίζω τις ανυπολόγιστες πίκρες και απογοητεύσεις του αγώνα. Να είσαι καλά και να μην χανόμαστε.