Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

Προς κ. Γκερέκου

Κυρία Γκερέκου
Έχετε την αμέριστη εκτίμησή μου στην σπουδαία προσπάθειά σας τόσο στην υπόθεση της προστατευόμενης πόλης από την UNESCO όσο και στην προσέλκυση Ιαπώνων τουριστών.
Με την ευκαιρία αυτή θέλω να σας θυμίσω ότι ως Λευκιμμιώτης και μάλιστα ασχολούμενος στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής παρατηρώ με ανησυχία ότι το ενδιαφέρον σας είναι εντελώς εξοστρακισμένο από τα μεγάλα προβλήματα της περιοχής μου. Το πλέον οξυμένο και επίκαιρο εξ’ αυτών, δηλαδή η προσπάθεια κατασκευής ενός τερατουργήματος που λέγεται ΧΥΤΑ στα Μισοράχια και το οποίο όχι μόνο παράνομο είναι αλλά και νόμιμο να ήταν θα επηρέαζε πολύ αρνητικά την ευρύτερη περιοχή ως άκρως οχλούσα δραστηριότητα, φαίνεται ως τώρα ότι σας αφήνει τελείως αδιάφορη. Ως Αρχιτέκτων που είσαστε θα γνωρίζετε πολύ καλύτερα από μένα τις επιπτώσεις ενός τέτοιου έργου ( Κοινωνικές, Οικονομικές, Οικολογικές).
Ο σοβαρότατος κίνδυνος υποβάθμισης της περιοχής μου, με ορατή πλέον την επιλογή προτύπου ανάπτυξης Zonic για το νησί μας, με καθαρή βιτρίνα τον Βορά και περιοχή οχλουσών χρήσεων τον Νότο, δεν θα βλάψει καίρια και ανεπανόρθωτα μόνον τον Κάβο ή μόνον την Λευκίμμη ή μόνον τον Νότο του νησιού αλλά ολόκληρο το νησί μας, όπως ακριβώς βλάπτει καίρια ολόκληρο το νησί μας η μη επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων.
Επειδή πάρα πολλοί είναι οι Λευκιμμιώτες που βλέπουν ευρύτερα και όχι τοπικιστικά τα μεγάλα αυτά προβλήματα, όπως διαφαίνεται και από την υπερψήφιση με συντριπτική πλειοψηφία της πρότασης διαχείρισης των απορριμμάτων κατά Δήμο, την οποία κατέθεσε στην Συντονιστική Επιτροπή Κατά του ΧΥΤΑ η Λευκιμμιώτικη Ομάδα Ανακύκλωσης και όπως διαφαίνεται από την μεγάλη προθυμία των πολιτών στην προσπάθεια της Λ.Ο.Α. για συλλογή υπογραφών υπέρ της πρότασης, θα ήθελα να σας παρακαλέσω να δείξετε το ενδιαφέρον σας τόσο στην προσπάθεια του Λευκιμμιώτικου στοιχείου για την ακύρωση του ΧΥΤΑ στα Μισοράχια όσο και στην πρόταση άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος των απορριμμάτων με διαλογή κατά Δήμο, η οποία είναι πλέον πρόταση της Συντονιστικής και σε λίγο χρόνο θα αποδείξουμε ότι είναι πρόταση όχι μόνον όλων των Λευκιμμιωτών αλλά όλων των πολιτών του νησιού μας.
Συνημμένα σας αποστέλλω την περίληψη της πρότασης καθώς και την εισήγηση στην Συντονιστική στην οποία θα βρείτε απαντήσεις σε όλες τις απορίες που τυχόν έχετε σχετικά με την πρακτική αξία την πρότασης.
Σας ευχαριστώ και είμαι πάντα πρόθυμος για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Γιώργος Σ. Βλάσσης (Μελισσουργός) Λευκίμμη 17/Απρίλη/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: