Σάββατο 31 Μαΐου 2008

ΟΙ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΙ ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

Με το «καλημέρα» της σημερινής Δημοτικής μας Αρχής εμφανίστηκαν στον Δήμο μας και οι μπλε κάδοι «ανακύκλωσης» όπως λένε. Η πρώτη κίνηση της Δημοτικής μας Αρχής, με μπροστάρη τον αντιδήμαρχο κ. Ν. Σαμοϊλη, ήταν να οργανώσει μία μάλλον αποτυχημένη εκστρατεία ευαισθητοποίησης, για να πεισθούν οι πολίτες να ρίχνουν διαλεχτά τα σκουπίδια τους στους μπλε κάδους. Δυστυχώς κανείς στον τόπο μας δεν υποπτεύθηκε την τεράστια απάτη με σκοπό την άγρια εκμετάλλευση όλων των Λευκιμμιωτών, που ίσως σχεδιάστηκε πολύ πιο πριν αλλά δεν βρέθηκε κανείς να την αποκαλύψει.
Ποια είναι αυτή η απάτη στην οποία μπλέχτηκε και ο Δήμος μας και πώς οι μπλε κάδοι απειλούν να ρίξουν στα σκουπίδια την κοιμισμένη κοινωνική συνείδηση των αρχόντων μας και να προωθήσουν μία από τις πιο σύγχρονες και ύπουλες μορφές εκμετάλλευσης όλων μας; Αυτό θα προσπαθήσω εδώ να εξηγήσω :
Είναι γνωστό στον σύγχρονο επιχειρηματικό κύκλο ότι οι πιο κερδοφόρες επενδύσεις πανευρωπαϊκά και παγκόσμια είναι αυτές που γίνονται στους τομείς των εναλλακτικών μορφών ενέργειας και στην ανακύκλωση των απορριμμάτων. Είναι γνωστό ότι κορυφαίοι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν κατασκευάσει στην Ευρώπη τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης. Είναι γνωστό επίσης ότι φορτηγά πλοία διασχίζουν τον Ειρηνικό ωκεανό μεταφέροντας στην Κίνα από την Αγγλία τα υπολείμματα των απορριμμάτων (γύρω στο 5-10%) που η Αγγλική μηχανή ανακύκλωσης είτε αδυνατεί να ανακυκλώσει είτε στα συγκεκριμένα είδη έχει υπερεπάρκεια, (όπως π.χ. τα πλαστικά). Είναι λοιπόν «φως φανάρι» σε όσους τα γνωρίζουν αυτά, ότι τα σκουπίδια έχουν ίση ή μεγαλύτερη αξία με τον «μαύρο χρυσό» όπως λένε το πετρέλαιο. Η διαφορά με το πετρέλαιο είναι ότι αυτό πηγάζει σε συγκεκριμένες περιοχές της γής, ενώ τα σκουπίδια «πηγάζουν» σε κάθε σπίτι, σε κάθε άνθρωπο, από την στιγμή της γέννησής του μέχρι τον θάνατό του. Είναι δηλαδή τα σκουπίδια σαν να κατέχουμε όλοι μία μικρή πετρελαιοπηγή που βρωμίζει την αυλή μας. Έρχεται τώρα ο πονηρός και εκμεταλλευτής επιχειρηματίας και μας λέει ότι αν θέλουμε να απαλλαγούμε από τη βρωμιά του μαζούτ, αναλαμβάνει αυτός να το παραλάβει, αρκεί εμείς να του το διαχωρίσουμε σε πίσσα, ορυκτέλαιο, βενζίνα κ.λ.π. Όλ’ αυτά τα υποπροϊόντα όμως τα θέλει ξεχωριστά μέσα σε ειδικά δοχεία που αυτός τοποθετεί και θα τα μεταφέρει με δικά του οχήματα για τα οποία μάλιστα πήρε λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή δικά μας λεφτά πάλι, αφού η Ε. Ε. δεν έχει κανένα χωράφι να σπέρνει Ευρά και να θερίζει πακέτα!! Από εμάς τα παίρνει το Ευρωπαϊκό Ταμείο και μας τα δίνει με μορφή δώρου για να προωθήσει αυτό το πρόγραμμα. Τι να πει κανείς με αυτή την απάτη;
Το αξιοθρήνητο είναι να βλέπεις τους Άρχοντές μας, οι οποίοι εκλέχθηκαν να υπερασπισθούν τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών, να γίνονται τσιράκια του κάθε λαμόγιου, διαφημίζοντας μάλιστα την κομπίνα τους, στην αδυναμία τους να διαχειριστούν μια από τις σπουδαιότερες πηγές πλούτου, όπως είναι τα σκουπίδια, τα οποία τα πληρώσαμε, μας ανήκουν, είναι περιουσία μας και για κάθε παραχώρησή της σε τρίτους όχι μόνο δεν θα εργαστούμε δωρεάν για να τα ξεχωρίσουμε και να τα συσκευάσουμε αλλά θα διαπραγματευτούμε σκληρά, το ίδιο σκληρά όπως γίνεται η διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο για την διαμόρφωση της τιμής του πετρελαίου. Η εποχή που οι Λευκιμμιώτες δούλευαν αμισθί στον Αφέντη έχει περάσει. Η νέα μορφή μαζικής εκμετάλλευσης ανθρώπων από άνθρωπο, στην εποχή του Διαδικτύου, δεν έχει καμία τύχη. Οι κολίγοι πεθάνανε. Μόνο κάποια Λαμόγια εξακολουθούν να επιβιώνουν.

Ριγγλάδες 01/05/07 Γιώργος Σ. Βλάσσης (Μελισσουργός)

Δεν υπάρχουν σχόλια: