Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

ΛΕΥΚΙΜΜΙΩΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ (ΔΙΑΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΛΕΥΚΙΜΜΑΙΩΝ)

Απόσπασμα από το καταστατικό που κατατίθεται για επεξεργασία, διαμόρφωση και τελική έγκριση από την Καταστατική Γενική Συνέλευση όλων των Δημοτών.
Άρθρο 3
Σκοποί της εταιρίας οριζόμενης σε ΜΗ κερδοσκοπική βάση είναι :
1. Ο εντοπισμός, η αξιολόγηση, η ιεράρχηση (κατ’ αξία και κατά την επικαιρότητα) και η ανάδειξη των μείζονος σημασίας προβλημάτων, στα όρια του Δήμου μας, σε βαθμό που να υποχρεώνει τους αρμόδιους φορείς να τοποθετούνται απέναντί τους.
2. Η ανάταξη του εν πολλοίς κατεστραμμένου κοινωνικού μας ιστού ( όπως αυτό διαπιστώνεται από πληθώρα φαινομένων αδιαφορίας, ιδιώτευσης, άκριτου μιμητισμού ξένων προτύπων, παραβατικότητας, ενδημικής κοινωνικής παθογένειας κ.λ.π.) δια της εφαρμογής προγραμμάτων κοινωνικοποίησης και ανάπτυξης της συλλογικής, κοινωνικής και πολιτικής συνείδησης και δράσης των Λευκιμμιωτών, ιδιαίτερα στους νέους.
3. Η καλλιέργεια και ανάδειξη της έννοιας του υπεύθυνου ενεργού πολίτη, του έχοντος την ικανότητα αλλά και τις δυνατότητες να συνδέει τις προσωπικές ανάγκες, φιλοδοξίες και ενδιαφέροντα με τις αντίστοιχες ανάγκες, φιλοδοξίες και ενδιαφέροντα της κοινωνίας μέσα στην οποία ζει.
4. Να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή σύγκληση στην διαμόρφωση ενός Τοπικού Επιτελικού Σχεδίου αειφόρου (ως προς την διατήρηση της απόδοσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών του τόπου) δίκαιης (ως προς την ισοτιμία κατανομής των ωφελημάτων για κάθε πολίτη) ισόρροπης (ως προς την αξιοποίηση όλων των τομέων παραγωγής) και άμεσης (ως προς την ταχύτητα επίτευξης εντός των ορίων μιας γενεάς) Ανάπτυξης του τόπου μας, σχέδιο το οποίο θα τύχει ευρύτατης συμμετοχής και αποδοχής.
5. Να καταρτίζει εξατομικευμένα προγράμματα σύγκλισης στο Τοπικό Επιτελικό Σχέδιο Ανάπτυξης, υπό μορφή Συμβολαίων Τιμής για όλους τους Λευκιμμιώτες που θα μπορούσαν έτσι να αναλάβουν σημαντικό μέρος της ευθύνης για την ανέλιξη του τόπου μας.
6. Να πληροφορεί και να στηρίζει, ηθικά και υλικά, συλλογικές προσπάθειες ή ατομικές δραστηριότητες μεμονωμένων ανώνυμων ή επώνυμων πολιτών, που είναι σύμφωνες με το Επιτελικό Σχέδιο Ανάπτυξης, όπως αυτό που περιγράφεται στην προηγούμενη παράγραφο. Στην περίπτωση αυτή υπάγονται όλοι οι Συλλογικοί Φορείς του τόπου μας, καθώς και όσοι στο μέλλον δημιουργηθούν, είτε αυτόβουλα, είτε με την πρωτοβουλία και παρότρυνση του Δ.Φ.Λ.
7. Να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για την διαμόρφωση και ανάδειξη της σύγχρονης πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου μας, ως συνέχεια της παραδοσιακής τοιαύτης, με παράλληλο σεβασμό και ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας των μειονοτήτων του τόπου μας, όπως και των φιλοξενουμένων.
8. Να δημιουργεί ή να συμβάλει στην δημιουργία των αναγκαίων συνθηκών για την συγκράτηση των νέων στον τόπο μας, ως βασικού παράγοντα ευτυχίας, τόσο των ιδίων και των συγγενών τους, όσο και ολόκληρης της κοινωνίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: