Πέμπτη 22 Μαΐου 2008

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΚΚΛΗΣΗ

ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ
ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

-Για πολλοστή φορά προειδοποιώ τους αρμόδιους φορείς στην διαχείριση των σκουπιδιών, ότι καμία από τις πισώπλατες ( εν αγνοία του Λαού ) παράνομες και άκρως βλαπτικές μεθοδεύσεις τους, δεν είναι δυνατόν να αποδεχθεί και να επιτρέψει ο Λευκιμμιώτης Λαός.

-Κάθε προσπάθεια δημιουργίας Χ.Υ.Τ.Α. στ’ Αλεύκι, είναι πλέον καταδικασμένη σε αποτυχία, και με τις όποιες συνέπειες,( για τις οποίες, δυστυχώς, όλοι οι Λευκιμμιώτες φέρουμε ευθύνη) , ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ, ως απαράδεκτη και βλάπτουσα πολλαπλά το ευρύτερο συμφέρον του τόπου μας.

-Κάθε κωλυσιεργία, στην κατεύθυνση οριστικής λύσης του προβλήματος των σκουπιδιών, με εφαρμογή της μόνης αποδεκτής ( από τις χώρες της Ε.Ε., και της Παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας) μεθόδου, όπως αυτή που επιγραμματικά αναφέρεται στην πρότασή μου ως:
α) Διαλογή των σκουπιδιών εδώ, με ευθύνη του Δήμου και…..β) Πώληση, μεταφορά και ανακύκλωση με ευθύνη φορέων εξουσίας ανώτερου βαθμού…. απλά παρατείνει την κρίση, εκτείνει τις επιπτώσεις, συντείνει στην διχόνοια, εντείνει το πρόβλημα.

-Προειδοποιώ και εφιστώ την προσοχή στους τυχόν υποψήφιους εργολάβους, ιδιαίτερα τους συντοπίτες μας, για το μεγάλο ρίσκο που θα έχει κάθε ανάληψη εργολαβίας στον Χ.Υ.Τ.Α., δεδομένης της διαρκώς διογκούμενης Λαϊκής οργής.

-Προειδοποιώ τις Δημοτικές Αρχές των άλλων Δήμων του νησιού μας, να μην ονειρεύονται την Λευκίμμη σαν τον σκουπιδότοπό τους. Κανένα απορριμματοφόρο τους δεν θα αδειάσει στην περιοχή μας. Εάν δεν βρουν έντιμο τρόπο να διαχειριστούν τα σκουπίδια τους, ας τα φάνε.

-Προειδοποιώ για τις συνέπειες κάθε σκόπιμης ή εξ’ αμελείας καθυστέρησης και παρακαλώ τον συμπατριώτη μας Δήμαρχο, καθώς και όλους τους πατριώτες αρχηγούς παρατάξεων και Δημοτικούς συμβούλους :
α) Να προχωρήσουν εδώ και τώρα, ΣΗΜΕΡΑ, την διαδικασία απόκτησης έγκριτης διεπιστημονικής μελέτης, που θα προσδιορίσει τον προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες κοινά αποδεκτό μπούσουλα ( Τρόπος διαλογής, αναγκαίος εξοπλισμός, στάδια εφαρμογής, μέθοδος συνειδητοποίησης και προσαρμογής των πολιτών, ποινές κατά παράβαση κ.λ.π.) για τον πιο εύκολο, δίκαιο, οικονομικό, σύντομο, και εύκολα αποδεκτό τρόπο και
β) Να αρχίσουν, το ίδιο άμεσα, έστω και σε περιορισμένη κλίμακα, την διαλογή και υπαίθρια εναπόθεση των ξεχωρισμένων σκουπιδιών στο λιμάνι ή κατά μήκος του οδικού άξονα ( έτσι κι αλλιώς τα ξεχωρισμένα δεν βρωμάνε ) ώστε να μειωθεί ο όγκος των μεταφερομένων στον Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου, έως ότου ο Νομάρχης, ή όποια άλλη ανώτερη Αρχή, μεριμνήσει για την παραπέρα διαχείρισή τους.

-Προειδοποιώ και παρακαλώ για πολλοστή φορά κάθε εμπλεκόμενο με την (πισώπλατα προσχεδιασμένη) κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α. στ’ Αλεύκι ( Λευκιμμιώτη ή όχι ) να σταματήσει την παραπληροφόρηση, να κλείσει εδώ και τώρα την παράνομη χωματερή, να διακόψει τον επικρεμάμενο μακάβριο εφιάλτη του Χ.Υ.Τ.Α. και να συνταχθεί με τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, σε μια από κοινού προσπάθεια αντιμετώπισης των πολλών προβλημάτων του τόπου μας, απεκδυόμενος μέρος της τεράστιας προσωπικής του ευθύνης, που απορρέει από την θέση, τον ρόλο ή την εμπλοκή του στο θέμα, σε συνδυασμό με την προδιαγραφόμενη βέβαιη και παταγώδη κατάρρευση κάθε προσπάθειας υλοποίησης του απαράδεκτου, από κάθε άποψη, αυτού έργου.

- Μόνον έτσι, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα διακόψουμε το κακόγουστο « σήριαλ » των αποτυχιών στην διακοπή της λειτουργίας της παράνομης , ήδη υπερκορεσμένης και άκρως ρυπογόνου χωματερής αλλά και της συνεχιζόμενης υποβάθμισης του τόπου μας, για να πανηγυρίσουμε, επι τέλους, με παλλαϊκή χαρά και άκρατο ενθουσιασμό, την εφαρμογή της μεθόδου διαχείρισης των σκουπιδιών, που είναι η μόνη Επιστημονική, Προσοδοφόρα, Αντιρρυπαντική, Πολιτισμένη, Ταχύτατα εφαρμοζόμενη και Οριστική λύση.

Η ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ

Γιώργος Σ. Βλάσσης ( Μελισσουργός ) -7- Απρίλη 2005

Δεν υπάρχουν σχόλια: