Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

ΤΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΩ ΑΝ ΜΕ ΨΗΦΙΣΕΤΕ

- Την ανάδειξη προέδρου με μοναδικά προσόντα την προσβασιμότητα στο χώρο της νεολαίας, την εμψυχωτική του ικανότητα, την διπλωματική του δεινότητα στο ξεπέρασμα των αντιθέσεων, την αποδειγμένη ακομμάτιστη στάση του (άσχετα με το κόμμα που ψηφίζει), την επικοινωνιακή του αποδοχή στις δημόσιες εμφανίσεις και όχι την εργατικότητά του (Δεν ψηφίζω πρόεδρο για να δουλεύει αυτός για μένα). Τα δικά μου χαρακτηριστικά είναι πολύ διαφορετικά από αυτά του προέδρου. Κόπηκα στα θαύματα!

- Την δημιουργία στο Σύλλογό μας Υπηρεσίας Κατανομής Φορτίου όχι μόνον στα μέλη του Δ.Σ. αλλά και στα απλά μέλη του Συλλόγου μας, στους επιφανέστερους των συμπατριωτών μας (Συνδημότες και Ετεροδημότες) και στους απλούς Λευκιμμιώτες πολίτες.

- Την Δημιουργία στο Σύλλογό μας Υπηρεσίας Επικοινωνίας και Πληροφόρησης διασυνδεόμενη στο Διαδίκτυο και με δική μας Ιστοσελίδα και ηλεκτρονική διεύθυνση, για την λειτουργική διασύνδεση του Συλλόγου μας με όλους τους Λευκιμμιώτες που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες αλλά και όλες τις ομόλογες οργανώσεις.

- Την πρωτοστασία του Συλλόγου μας στην δημιουργία Δευτεροβάθμιου Διακοινωνικού οργάνου όλων των φορέων της Λευκίμμης ( Πανλευκιμμαϊκή Συνομοσπονδία )για την αξιοποίηση όλων των κατακερματισμένων δυνάμεών μας, όπως αυτός ενδεικτικά περιγράφεται στον σχετικό ενημερωτικό φάκελο που διαθέτω για κάθε ενδιαφερόμενο. Τα πολιτιστικά και περιβαλλοντικά μας προβλήματα διασυνδέονται με όλα τα άλλα, κι αυτό απαιτεί συνολική και πάνδημη αντιμετώπιση. Κανείς απ’ εξω.

- Την διαφάνεια στη λειτουργία του Συλλόγου μας σε όλες τις διεργασίες λήψης αποφάσεων, με ανοιχτές δημόσιες συνεδριάσεις και φανερές ψηφοφορίες του Δ.Σ. οι οποίες θα επιδιώξω να γίνουν πολύ συχνότερες (προτείνω μία τακτική κάθε εβδομάδα συν τις έκτακτες). Όλες οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. θα γίνονται σε διαφορετικό Δημοτικό διαμέρισμα κάθε φορά. Το Αλεύχιμον ανήκει σε όλο το Αλεύκι.

- Την βελτίωση της θέσης του Συλλόγου μας στο θέμα του ΧΥΤΑ, τόσο στο τμήμα της αντίθεσής μας στην δημιουργία του (Το σύνθημα: ΟΧΙ ΧΥΤΑ ΣΤΑ ΜΙΣΟΡΑΧΙΑ) να αντικατασταθεί από το: (ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ-ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΧΥΤΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΣ) όσο και στο τμήμα της προτεινόμενης λύσης στην διαχείριση των σκουπιδιών μας, με στόχο όχι μόνο το χαμηλότερο κόστος αλλά το κέρδος για κάθε πολίτη, και την ταχύτητα επίλυσης. Η τελική θέση του Συλλόγου μας πρέπει να διαμορφωθεί μετά από δημόσιο διαγωνισμό ιδεών και προτάσεων και σειρά δημόσιων συζητήσεων για αναζήτηση ευρύτατης στήριξης.

- Την σταδιακή (κατά την δυνατότητα στελέχωσης) δημιουργία εξειδικευμένων ομάδων επί όλων των Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών θεμάτων όπως : ομάδα Θεάτρου, Εικαστικών, Ποίησης και Λογοτεχνίας, Λαογραφίας, αλλά και Διαχείρισης Αποβλήτων, Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος, Προστασίας Πανίδας, Θαλάσσιου Περιβάλλοντος κ.λ.π. κ.λ.π.

Πολλά είπα. Τα μισά αν γίνουν ο Σύλλογός μας θα γίνει ισχυρότατο προπύργιο άμυνας σε κάθε κίνδυνο παραπέρα υποβάθμισης της ιδιαίτερης πατρίδας μας αλλά και αξιόπιστο εφαλτήριο για το μέλλον.

Το Αλεύχιμον μετά το δυναμικό πρώτο του βήμα όπου τάραξε το τέλμα, διέγειρε συνειδήσεις, κοινωνικοποίησε άτομα, επηρέασε αποφάσεις, καλείται σήμερα να οδηγήσει από την φάση του ετεροπροσδιορισμού μας, όπου όλα γίνονται από άλλους για μας χωρίς εμάς, στην φάση της ατομικής και συλλογικής ευθύνης, όπου όλες οι ιδεολογίες δοκιμάζονται στην πράξη, με γνώμονα την ουσιαστική

προσφορά των φυσικών τους φορέων στον τόπο μας και οδηγό μας το πνεύμα του ρητού:

Σκέψου Παγκόσμια-Δράσε Τοπικά.

Υπόσχομαι ότι τίποτε λιγότερο και κυρίως τίποτε περισσότερο δεν θα επιδιώξω.

Παρακαλώ όσους με ψηφίσουνε, όπως και αυτούς που δεν με ψηφίσουνε να μην μου το πουν, για να τους αγαπώ όλους το ίδιο. Καλό βόλι πατριώτες.

Η ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ

Γιώργος Σ. Βλάσσης (μελισσουργός)

Υποψήφιο μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Το Αλεύχιμον» - Ριγγλάδες 10/08/2007

1 σχόλιο:

Λευκιμμιώτες για την Λευκίμμη είπε...

Αυτό είναι το μονοσέλιδο με τις θέσεις μου ως υποψήφιου στις εκλογές του συλλόγου "Το Αλεύχιμον" πέρυσι. Κι εφέτος με τις ίδιες θέσεις θα εκτεθώ ελπίζοντας σε καλύτερη άγρα ψήφων της περυσινής όπου έλαβα μόνο 4 ψήφους και βγήκα αναπληρωματικός.