Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Δραματική Ανατροπή

(Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ)

Μέσα από τις φλόγες της πρόσφατης ειδησεογραφίας, με την οικονομική κρίση, την εκλογή του Ομπάμα, τον θάνατο του Αλέξη, την εξέγερση της νεολαίας μας, το κάψιμο του κέντρου της Αθήνας, την επίθεση του Ισραήλ στην Γάζα κ.λ.π. όπου πολλοί μπήκαν στον κόπο να δώσουν κάποια ερμηνεία, είναι όντως δυσερμήνευτη μία ανάρτηση στο blog σαν την προηγούμενη με την φωτογραφία του κουκουλοφόρου βρέφους κι ακόμα πιο δυσνόητη η συνοδεία του παρόντος άρθρου από κάποια (φαινομενικά τουλάχιστον) άσχετα videos σαν αυτά που πιο κάτω σας προτρέπω να δείτε. Για την ερμηνεία αυτής της απατηλής «αντίφασης» απαιτείται η υιοθέτηση (από τον αναγνώστη αυτού του άρθρου) του απορικού και διερευνητικού, όσο και άδολου βλέμματος του κουκουλοφόρου βρέφους της αναρτημένης φωτό. Στα βιντεάκια μας λοιπόν δεν θα δούμε τίποτε άλλο εκτός από μία δραματική ανατροπή της μέχρι τώρα επιστημονικής θεωρίας της Φυσικής που θεωρητικά τουλάχιστον αποδείκνυε ότι το Αεικίνητο δεν υπάρχει! Δεν υπάρχει διότι κατά τους σοφούς μας δασκάλους και θεωρητικούς επιστήμονες «...η οποιαδήποτε μετατροπή μιας μορφής ενέργειας σε κάποια άλλη μορφή μπορεί να γίνει με βαθμό απόδοσης μικρότερο της μονάδας εξ’ αιτίας των αναπόφευκτων απωλειών κατά την μετατροπή». Με αυτόν τον ακλόνητο «Φυσικό Νόμο» πορεύτηκε μέχρι σήμερα η επιστήμη και η ανθρωπότητα, για να καταλήξει στην υπερβολικά διογκωμένη χρήση του πετρελαίου ως θεμελιακή πηγή ενέργειας, για να μην σταθώ και σε ακόμη βλακωδέστερες επιλογές όπως η πυρηνική ενέργεια κ.λ.π. Θυμάμαι ακόμα σαν τώρα την απαξία που εισέπραξα από τον προϊστάμενό μου διακεκριμένο επιστήμονα Μηχανολόγο-Ηλεκτρολόγο όταν υπηρετώντας την θητεία μου στην Λάρισα ως σμηνίτης (εθελοντής παρακαλώ) για τα σχέδια και τους πειραματισμούς μου στο συνεργείο της μονάδας μου πάνω στο βαρυτικό και υδραυλικό αεικίνητο. Ήταν ακριβώς η ίδια απαξιωτική συμπάθεια του καθηγητή μου στο μάθημα της Φυσικής στην ΑΣΕΤΕΜ που φοίτησα, συνεχίζοντας την έρευνά μου πάνω στο μαγνητικό αεικίνητο. αλλά με την απαραίτητη τεκμηρίωση (τρομάρα του) που διέθετε το επιστημονικό του οπλοστάσιο! Γερές κόντρες μαζί του θυμάμαι επειδή δεν αρκούσαν οι γνώσεις του να μου δώσουν μία επαρκή ερμηνεία του Αεικίνητου του Σύμπαντος. Ούτε καν της φύσης του μαγνητισμού. Έκτοτε εγκατέλειψα οριστικά τα πειράματα σ’ αυτόν τον τομέα με μοναδικό λόγο το ξεκόλλημα μου από το αίνιγμα στο οποίο πρακτικά τουλάχιστον άλλοι ανήσυχοι σαν κι εμένα είχαν βρει την λύση, με περίεργες μικρομηχανές, διακοσμητικού χαρακτήρα. Και να που τώρα, σε μεγάλη ηλικία, ψάχνοντας στο διαδίκτυο για το αυτοκίνητο που κινείται με νερό, πέφτω πάνω στο αυτοκίνητο που κινείται χωρίς εξωτερική ενέργεια, χωρίς βενζίνη, χωρίς αέρα, χωρίς, νερό, χωρίς οξυγόνο, χωρίς τίποτα!!! Ακόμα και χωρίς πρίζα στο δίκτυο της ρυπογόνας και ανελέητης ΔΕΗ. Αν μπείτε στις παρακάτω διευθύνσεις :
http://www.youtube.com/watch?v=efCelx7qe_M&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=jt5z8L4LBJE&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Rntjq2DfaSE&eurl=http://fightclubporos.com/blog/2006/12/09/11-tesla-returns/
http://www.youtube.com/watch?v=trws3k9vq6M&feature=related
μπορείτε να διαπιστώσετε την τεράστια πρόοδο που έχει επιτελεστεί τα τελευταία χρόνια στον τομέα της κίνησης και της ενέργειας. Θα δείτε ακόμη και αγωνιστικά free energy αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που κινούνται με επιδόσεις ανώτερες και από τα αντίστοιχα οχήματα με μηχανή εσωτερικής καύσης. Αμέτρητα πειράματα και εκατοντάδες σχετικές παρουσιάσεις στο διαδίκτυο.
Αυτό όμως τι μπορεί να σημαίνει; Πως μπορεί να συνδεθεί λογικά μία τεράστια ανατροπή στην μέχρι σήμερα κεκτημένη γνώση στον τομέα των Φυσικών Επιστημών με την παγκόσμια οικονομική κρίση και τις κοινωνικές επιπτώσεις που αυτή συνεπάγεται;
Ασφαλώς και συνδέεται: Τεράστιες επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας και της κίνησης τινάζονται πλέον στον αέρα. Τεράστια εργοστάσια με εξοπλισμό αιχμής πρέπει πλέον να πάνε στην ανακύκλωση η να αναθεωρήσουν τα αναπτυξιακά και ερευνητικά τους προγράμματα με ταυτόχρονη ανανέωση του εξοπλισμού και του εξειδικευμένου προσωπικού τους. Τα γνωστά και διαπλεκόμενα lobys χάνουν στο χρηματιστήριο την αξία των μετοχών τους και εξ’ αυτού την ισχύ και το έδαφος κάτω απ’ τα πόδια τους. Το κυριότερο, είναι ότι η νέα απλούστατη τεχνολογία δεν έχει την ιδιότητα της μονοπώλησης όπως η προηγούμενη, άρα αποδομούνται έτσι τεράστιες «μηχανές» συγκέντρωσης κεφαλαίου. Έμμεση συνέπεια η αυξημένη δυνατότητα των λαών να ελέγξουν την διαβρωτική δράση του συγκεντρωμένου κεφαλαίου στις κοινωνίες και το φυσικό περιβάλλον.
Αυτό είναι και το πιο αισιόδοξο μήνυμα των καιρών.
Πως έγινε όμως αυτό; Πως δηλαδή τα γνωστά cartel χάσανε τον έλεγχο;
Ε αυτό είναι πια πασίγνωστο και κατανοητό από την εποχή της ανακάλυψης του Διαδικτύου. Όλοι τότε θεώρησαν την ανακάλυψη αυτή μαζί με την ανακάλυψη του DNA ως άκρως επαναστατικές. Με την απεριόριστη και ανεξέλεγκτη ελευθερία του Διαδικτύου, απελευθερώθηκε η τεράστια δεξαμενή γνώσης στην εφαρμοσμένη έρευνα του απλού ανθρώπου, αυτού που δεν χρηματοδοτείται και δεν ελέγχεται από κανέναν μεγάλο οικονομικό κέντρο. Διαχύθηκε λοιπόν στο διαδίκτυο όχι μόνο η πληροφορία που παράγεται στα κεφάλια των απλών ανειδίκευτων πολιτών αλλά και μέσω των Hackers ξέφυγε και η καλά φυλαγμένη πληροφορία των αργυρώνητων και εξαρτημένων πανεπιστημίων. Κάτι ανάλογο (σε μικροκλίμακα βέβαια) είχε παρατηρηθεί στην Ισπανία το 1936 με την παραγωγικότητα στις κολεκτίβες, για να καταπνιγεί στη συνέχεια επί Φράγκο.
Συμπέρασμα: Ο κόσμος αλλάζει ραγδαία. Η ραγδαία αλλαγή στα καιρικά φαινόμενα δεν είναι η μόνη. Παντού παρατηρούμε δραματικές αλλαγές αλλά και άπειρες μικρότερης σημασίας με απρόβλεπτες συνέπειες για τους παραδοσιακούς παρατηρητές μελλοντολόγους. Αλλαγές και προς την θετική και προς την αρνητική κατεύθυνση. Ένα πράγμα δεν άλλαξε: Η εμμονή κάποιων ασήμαντων μειοψηφιών (είτε αυτές λέγονται εξουσιαστικές αρχές είτε αυτοαποκαλούνται αντιεξουσιαστικές δυνάμεις) που πάντα κλέβουν την παράσταση από τους αφανείς δουλευταράδες, με φασαρίες και φραμπαλάδες, με μαζικές καφρίλες και αλυτρωτικές θεωρίες, ως σκουριασμένα εργαλεία ερμηνείας και επιβολής των απόψεών τους. Τι να κάνουμε; Αυτός είναι ο κόσμος κι ο καθένας επιλέγει τον ρόλο του.

1 σχόλιο:

melitis ΠΗΝΕΙΑΣ είπε...

Τι να κάνουμε; Αυτός είναι ο κόσμος κι ο καθένας επιλέγει τον ρόλο του.
και ο ρόλος τον καθένα.μα έχουμε πίσω μας λαμπρό πολιτισμό να γλυκάνουμε και όχι άλλο να σωθούμε.
ωραία ανάλυση και χαίρε τε ευ δαιμόνει.